Klubin kevättalven (16.-17.2.) kulttuuri- ja virkistysmatka Helsinkiin tarjosi monipuolisen kattauksen viihdettä (Svenska Teatern) , taidetta (Amos Rex) ja historiaa (Ravintola Kosmos).
Chess-musikaali ei ollut aiemmin klubin matkalla nähtyä ”abbaa” (Svenska Teatern Abba-musikaali syksy 2015), vaan tarjosi musiikin ja teatterin keinoin dramatiikkaa, rakkautta ja kylmän sodan shakkipeliä. Lontoon West End -teatterissa 1986 ensi-iltansa saanut Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen kolmas menestysmusikaali huipentuu shakin MM-otteluun, jossa ovat vastakkain Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton pelaajat. Painopiste siirtyi kuitenkin shakista ihmisten väliseen peliin; kuka tekee parhaat siirrot, kun panoksena ei ole vain maine ja kunnia (ja raha), vaan myös rakkaus ja onni. Kuka voittaa vai voittaako lopulta kukaan?
Amos Rex esitteli ensimmäistä kertaa Suomessa taidemaalari Rene Magritten (1898 – 1967). Näyttely on kattava läpileikkaus belgialaisen surrealistin koko tuotannosta ja sen eri vaiheista. Magritte antoi tuotantonsa puhua puolestaan eikä juurikan avannut ajatuksiaan suurelle yleisölle. Elämänviiva-luento (Antwerpen 1938) on yksi niistä harvoista kerroista, jolloin Magritte esitteli kehitystään taiteilijana. Amos Rexin Elämänviiva-näyttely on rakennettu tämän esitelmän pohjalle.
Vuonna 1924 perustettu ravintola Kosmos (Kalevankatu 3) henkii edelleen vahvasti historiaansa. Vuosikymmenten saatossa ovat pöytäliinat, kattokruunut, ja kukkalaatikot tuoneet sisustukseen oman lisänsä, mutta pääosin sali on säilynyt alkuvuosien asussa, jonka loivat arkkitehtiylioppilas Arvo Aalto ja huonekalusuunnittelija Einari Kyöstilä.